De Schiedammer Online

zondag 27 september 2015

Nieuwe promotiefilm Schiedam legt nogal de nadruk op Zwart Nazareth

Fragment uit stadspromotiefilm
SCHIEDAM - De gemeente Schiedam heeft de Brandersfeesten aangegrepen om een nieuwe promotiefilm te presenteren. Dat gebeurde gisteren. Nu voor iedereen te zien.

De video brengt de dynamiek van ons Schiedam goed in beeld. Het filmpje van 2,35 minuten is een aaneenschakeling van mooie beelden. In het filmpje komt wel het accent te liggen op de minder florissante omstandigheden uit het verleden en het feit dat Schiedam bekendheid 'geniet' als 'Zwart Nazareth'. Dit komt doordat een substantieel deel van de tijd wordt voorgedragen uit het boek van Geert Mak, De eeuw van mijn vader. Of deze historische associaties in combinatie met de moderne beelden bij de neutrale kijker het gevoel gaan oproepen dat Schiedam nu een stad is die het bezoeken of het wonen of het werken of het vestigen waard is, is een vraag die je je kunt stellen. Een vraagteken kun je ook zetten bij de manier waarop de passage van Geert Mak wordt voorgelezen door Martin Strik, naar wij aannemen de chefkok van Brasserie Stadhuis. Enigszins onduidelijk afstekend bij de muziek. Een beetje zoutloos, maar dat is een kwestie van smaak.

"Deze film is zaterdag 26 september in première gegaan tijdens de Brandersfeesten in Schiedam. Wat zijn wij trots op deze stad!", luidt op het YouTube-kanaal van de gemeente het commentaar van de gemeente bij de video die getiteld is "Dit is Schiedam -  stadspromotiefilm".

Wij vinden het weliswaar een leuk artistiek getint filmpje, waarbij wij echter vinden dat het woord 'stadspromotiefilm' de lading niet dekt. Maar misschien vervult het jullie wel van trots als je deze film ziet? We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden? Laat het horen, hier of op Facebook.

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.

1 opmerking:

  1. Prachtige beelden, maar een beetje meer zon had niet misstaan. De tekst is TOTAAL ongeschikt voor deze beelden en het doel. Ik neem aan dat het doel is om Schiedam te promoten! Dan vertel je hoe het NU is, wat er gaat gebeuren. Nu wordt er verteld over 100 jaar terug! Anel nieuwe tekst eronder zetten AUB

    BeantwoordenVerwijderen