De Schiedammer Online

dinsdag 6 oktober 2015

Buursteden omarmen elkaar 'op zijn samens'. Vlaardingse vlag of Schiedams zebrapad? Homoambassadeurs bieden programma op 10-10

SCHIEDAM -  In de meest recente besluitenlijst van het college van B & W van Schiedam valt te lezen dat besloten is de discussienota 'Dynamische ontwikkelingsagenda MVS - op zijn samens' vrij te geven voor discussie met de gemeenteraden van M(aassluis), V(laardingen) & S(chiedam). Ofwel, het discussiestuk vrij te geven voor de politieke discussie over verdergaande samenwerking tussen deze drie Waterweg-gemeenten. Het zal er los van staan, maar ludiek is het wel dat de vlag van Vlaardingen vandaag is aangebracht op het Land van Belofte in Schiedam. Ter info aan de Vlaardingse lezers: het Land van Belofte ligt tegenover het Stadskantoor. Althans, Vlaardingse vlag, zo is het schilderwerk niet bedoeld, maar het heeft er in ieder geval veel van weg. Het schilderwerk dat is aangebracht, is het Regenboogzebrapad dat aanstaande zaterdag 10 oktober om 12.00 uur 's middags door burgemeester Cor Lamers officieel onthuld zal gaan worden.

De gelijkenis werd opgemerkt door Aad van der Wel, een van de voorlichters van de gemeente Schiedam. Hij twitterde bovenstaande foto, met als begeleidende tekst: "Tja... voorlopig is het regenboogzebrapad eigenlijk meer de vlag van Vlaardingen. ;-)".
Dat werd 'op zijn samens' een een-tweetje met de gemeente Vlaardingen. "Prachtig, niks meer aan doen! ;-)", was de respons vanuit het officiële twitteraccount van de gemeente Vlaardingen, @VolgVlaardingen.

Inmiddels werd 'over de grens' ook de vlag al uitgestoken door de online-krant aldaar, De Vlaardinger. 'Schiedam omarmt buren', kopt het artikel, dat nog fijntjes teruggrijpt op de twisten die tot de jaren zeventig van de vorige eeuw nog woedden aan de grenzen beider steden.

De onthulling van het Regenboogzebrapad op 10 oktober is dus één dag voor de internationale coming-out day die op 11 oktober plaatsvindt. Omdat dit een zondag is, zijn er dit jaar ook veel activiteiten op het gebied van homo-emancipatie op de dagen ervoor of de dag erna. Zo zijn er veel gemeenten die op maandag de regenboogvlag uitsteken. Het COC geeft een overzicht van activiteiten op en rond de coming-out day. In Schiedam organiseert Homoambassadeurs Schiedam activiteiten op zaterdag 10 oktober:
11.00 uur: hijsen regenboogvlag door wethouder Mario Stam bij het standbeeld van Vrouwe Aleida bij het stadhuis.
12.00 uur: feestelijke opening van het regenboogzebrapad door burgemeester Cor Lamers, Land van Belofte.
15.00 uur: Film ‘Out in the Dark’ van regisseur Michael Mayer, over de ontroerende liefde tussen de Palestijnse Nimr en de Israëlier Roy – kosten € 9,- of € 2,50 met kortingspas van Wenneker Cinema Vijgensteeg 2 te Schiedam; na afloop is er de mogelijkheid een drankje te nuttigen in het Grand Café van het Wennekerpand.
17.00 uur: Fotoshoot in Wennekerpand door fotograaf Louis Haagman; iedereen kan met iedereen op de foto. Ofwel 'op zijn samens' op de foto.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten