zondag 11 oktober 2015

SVDPW doet wat het moet doen: 2-0 winnen van GDA

Toon Wolters
door Ton de Leede

VOETBAL - SVDPW bijt in zijn debuutjaar in de 1e klasse al aardig van zich af. Het bezoekende GDA kon weinig inbrengen en ging met een 2-0 nederlaag in de tas naar huis.

De bezoekers, onderaan de ranglijst hangend met 5 winstpunten, wisten eigenlijk na 11 minuten dat er voor een verloren zaak werd gestreden. Na dat korte tijdsbestek kreeg een GDA-speler een rode plak voorgeschoteld. ,,De jongen schopte echt naar alles wat bewoog", oordeelde SVDPW-trainer Toon Wolters keihard, ,,zonder dat er een bal bij was.''

Voetballend was de thuisploeg misschien niet geweldig, een voorsprong leek een kwestie van tijd. Toch duurde het tot de 34e minuut vooraleer de Schiedammers scoorden. Sem Advic haalde, niet voor het eerst dit seizoen, de trekker over (1-0). De overmacht kon lange tijd niet in cijfers worden uitgedrukt. Uiteindelijk was het Roy van Son die zijn ploeg na ruim tachtig minuten in veilige haven schoot (2-0).

"Gewoon een verdiende overwinning", stelde de succescoach van SVDPW Toon Wolters, "tegen een ploeg die we nog wel tegen zullen komen. We hebben de wind nu mee, maar we zullen echt nog in zwaar weer terechtkomen. Als we volgende week bij VOC een punt pakken ben ik al zeer tevreden.''

Later op de avond toog Toon Wolters ook nog naar de andere Schiedamse winnaar van deze zondag, Excelsior'20, om daar naar zijn optredende neef Bob Offenberg te luisteren.

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.