De Schiedammer Online

zaterdag 10 oktober 2015

Tennisuitslag bij PPSC-SVV: 3-6

VOETBAL -  De derby op Thurlede tussen PPSC en SVV is vandaag nauwelijks een echt spannende wedstrijd geworden. De roodgroenen stonden al na 20 minuten met 0-3 voor.

PPSC kroop voor rust nog wel dichterbij: 2-3. Na rust nam SVV opnieuw ruim afstand, wat uiteindelijk na 90 minuten een tennisuitslag van 3-6 op het scorebord bracht. SVV-ers Roley Olvieira en Fay Girigoria scoorden beiden een hattrick.

Wat na afloop heel duidelijk werd, was dat beide trainers een geheel andere kijk op de wedstrijd hadden. SVV-trainer Oswin Ipcedencia had vorige week in onze kolommen nog erg veel respect getoond voor het zijns inziens te laag spelende PPSC. Ipcedencia : "Respect tonen voor je tegenstander is altijd verstandig, om niet het risico te gaan lopen je tegenstander te onderschatten. Vandaag bouwden we al heel snel een ruime voorsprong op; maar daarna werd het minder verzorgd bij ons en kon PPSC tot 2-3 terugkomen. In de tweede helft liepen we opnieuw naar een ruime marge. Ik ben weliswaar tevreden over de drie punten, maar niet over de manier waarop we hebben gevoetbald. Als je wilt meestrijden voor een plaats in de nacompetitie, of nog mooier, het kampioenschap, dan moet je echt 90 minuten scherp zijn. Dat waren we dus niet vandaag. We hadden hier gewoon moeten uitlopen naar de dubbele cijfers".

"Als je net met 3-6 hebt verloren, klinkt het raar om te zeggen dat je de betere ploeg was, maar toch was dat zo", zette PPSC-trainer Henk Salari daar tegenover. "In de beginfase waren wij de aanvallende ploeg. We stapelden aanval op aanval. En dan laten we ons bij een tegenval knullig uitkappen en staan we achter. Even later ging onze laatste man ongelukkig op de bal staan, 0-2. In de 17e minuut sloeg de pech nogmaals toe, door een verdedigende actie waarbij wij de bal knullig tegen de knie van een SVV-er schieten. We hebben daarna goede veerkracht getoond met nog voor rust 2 tegengoals. Ik heb de spelers daarvoor in de rust mijn complimenten gemaakt. Aangegeven dat ze moesten doorgaan zo; dat we de bovenliggende partij waren en dat het in de tweede helft goed zou gaan komen." De 1-3 werd aangetekend door Deni Soares, die een afgeslagen schot van Stan de Bruyn achter de doelman schoot. Stan de Bruyn nam zelf de aansluitingstreffer voor zijn rekening.

Na rust pakte het echter anders uit dan Salari voorzag. Opnieuw was SVV de meermalen scorende partij. En opnieuw onnodige doelpunten, volgens de trainer van de thuisploeg. Voorafgaand aan de 2-4 kreeg PPSC-speler Emile van Schie een elleboog wat ongelukkig op zijn neus. Bij de 2-5 greep een tweetal verdedigers niet goed in en was de wedstrijd echt wel gespeeld. Voor PPSC gaf Laurens Vollaard de eindstand een nog iets acceptabeler aanzien. "Vergeet niet, dat we met een jonge groep, met veel jongens van 20 en 21 jaar, helemaal opnieuw begonnen zijn dit seizoen. Een leuke groep om mee te werken. Bovendien gedragen zij zich goed richting scheidsrechter en richting tegenstanders en daar hecht ik ook veel waarde aan. Bovenal, er is een duidelijke opgaande lijn in het spel, die punten gaan er komen, daar heb ik alle vertrouwen in", aldus Salari.

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.