De Schiedammer Online

zondag 11 oktober 2015

Victoria'04 nestelt zich in subtop ten koste van SVV Marcel versus Marcel

Marcel van der Ven
VOETBAL - SVV heeft vanmiddag op eigen veld met 0-2 verloren van Victoria'04. De Vlaardingse bezoekers namen een minuut voor rust de leiding. Na rust voerde SVV de druk op, maar in plaats van in de 77ste minuut de gelijkmaker in te schieten, werd tien minuten voor het eindsignaal door zwak defensief ingrijpen een cadeautje weggegeven. Dat cadeautje werd vakkundig uitgepakt door Victoria'04-invaller Jamal Mohammed.

door Jan Schrijver

De vintage Tweede Divisie, waarin oud-spelers van voormalige betaald voetbalclubs het publiek op een replay wilden tracteren, liep deze zomer op een teleurstelling uit doordat een deel van het publiek zich in Haarlem misdroeg. Vandaag was het in Schiedam ook een ontmoeting tussen twee clubs die beide zowel in de Tweede als in de Eerste Divisie hebben gespeeld. SVV nog - of beter gezegd weer - met de historische naam. Victoria'04,  het voormalige Fortuna Vlaardingen dan wel FC Vlaardingen. Anno 2015 een duel in de vierde klasse, met publiek dat zich keurig gedroeg, maar spelers die tot op het randje gingen. Scheidsrechter Van Vliet uit Delfgauw vond na afloop dat het wel meeviel met het opzoeken van het spreekwoordelijke randje. Hij had het allemaal goed in de hand gehad, vond hij. Beide trainers, Marcel van der Ven van SVV (overigens vorig jaar nog deel uitmakend van de trainersstaf van Victoria'04) en Marcel van Hattem van Victoria'04, vonden dat de arbiter het veel korter had moeten houden (beide Marcels hebben overigens in hun actieve kleuren in het roodgroene tricot gespeeld). Verder dan twee gele kaarten kwam de scheidsrechter niet, een voor SVV (Ewout van Wijngaarden) en een voor Victoria'04 (Evan Mavris).

"Ik ben niet tevreden met het resultaat, maar wel met het getoonde spel. We waren voetballend de betere ploeg. We vergeten één ding - en dat was ook in vorige wedstrijden zo - namelijk om te scoren. Ik wil me niet verschuilen achter de scheidsrechter, maar vind wel dat hij de wedstrijd heeft beïnvloed. In de beginfase liet hij een zware overtreding - dik rood naar mijn idee - onbestraft. En het doelpunt dat op slag van rust viel, was overduidelijk buitenspel", aldus Marcel van der Ven. Bij het door Van der Ven ter discussie gestelde doelpunt, zette Rafaelito Bonifacio rechterspits Pepijn Westerdijk alleen voor doelman Bas van den Bulk. Buitenspel of niet, Westerdijk bedacht zich geen moment en schoot koel de bal langs de uitkomende doelman.

Bij de Vlaardingse trainer was het oordeel precies omgedraaid. "Het resultaat is goed, maar de kwaliteit van uitvoering was ver te zoeken. Het waren maar enkele korte periodes in de wedstrijd, dat de jongens elkaar goed wisten te vinden. Ik had gehoopt op meer voetbal. Strijd was er genoeg, van beide kanten op bepaalde momenten te veel. De laatste twintig minuten werd hun laatste man doorgeschoven, zette SVV druk en kregen wij logischerwijs meer ruimte. Wat ik mijn aanvallers dan kwalijk neem is, dat ze in die periode niet meer wisten te scoren. De mogelijkheden waren er toen genoeg", aldus Marcel van Hattem.

Hieruit had in de 77e minuut de gelijkmaker kunnen komen, Michel Silva met de bal, Mitchell Rijfkogel naast hem

De opstelling:

SVV: doel: Bas van den Bulk, achter: Nick Hoogendoorn (Abdullah Yigit), Jovi Willeijns, Glenn van Dijk, Ewout van Wijngaarden, midden: Yabasun, Chesney van Keimpema, Ali Cirikli, voor: Jimmy Segredo (Michel Silva), Mitchell Rijfkogel, Melvin van der Ven.

Victoria'04: doel: Jeffrey Scheffers, achter: Boyd van der Leeden (Mike van Hattem), Robert Roest, Aron Mellink, Ebron Mariana, midden: Evran Mavris, Kevin de Jong (Ruben Rossel), hangende spits: Richard Kruisinga, voor: Pepijn Westerdijk (Jamal Mohammed), Jeffrey van der Sloot, Rafaelito Bonifacio.

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.