De Schiedammer Online

maandag 19 oktober 2015

Politie: Waar er vorige week werd ingebroken? Warande, Nieuwe Haven, Galileistraat!

SCHIEDAM - Soms is er een golf van inbraken in een bepaalde buurt. Bewoners in de wijk zijn dan extra alert, het aantal inbraken ebt weer weg, en mensen verliezen hun alertheid. Tot zich weer een nieuwe golf voordoet. Nu is het zinnig om altijd alert te zijn en om altijd die preventieve maatregelen te nemen, die mogelijk zijn, zeker die weinig kosten maar gewoon enige discipline behoeven. Denk aan het laten aanspringen van lampen in een woning op bepaalde tijden. Gewoon een lamp kopen met sensor en of een tijdschakelklok.



De politie voert wel campagnes om te hameren op voortdurende alertheid. Informatie over inbraken kan ook helpen. Wat dat laatste betreft, heeft de politie Schiedam vandaag aangekondigd voortaan iedere maandag bekend te maken waar er de afgelopen week is ingebroken. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: de woninginbraken van afgelopen week.

In de week van 12 t/m 18 oktober is er drie keer ingebroken, de straten waren:
- Warande
- Nieuwe Haven Tussen, 11:30 uur en 14:30 uur.
- Galileistraat, 02:40 uur (Inbraak heterdaad waarbij direct een verdachte is aangehouden)


"Ook heeft u met deze kennis mogelijk informatie over een bepaalde inbraak en bent u misschien wel getuige geweest. U wordt dan verzocht om contact op te nemen met het WoningInbrakenTeam van de Politie Schiedam via 0900-8844", aldus de politie, die ook aandacht vraagt voor het bellen met 112. De politie merkt dat er voor mensen een drempel is om in verdachte situaties te bellen. "Hierbij een handige tip zodat de pakkans en daadkracht nog verder verhoogd wordt. Stel u zelf altijd de vraag of er direct politie bij moet komen (en dat hoeft echt niet met zwaailicht en sirene te zijn), of dat de komst van de politie een uur of misschien wel langer afgewacht kan worden. Bijvoorbeeld bij een verdacht persoon of voertuig in uw wijk moeten en willen wij zo snel mogelijk ter plaatse komen. Een inbraak is vaak binnen minuten gebeurd....Daarom mag u ook in die gevallen 112 bellen. U komt dan rechtstreeks terecht bij de meldkamer die de eenheden op straat aanstuurt. Geeft u altijd zoveel mogelijk informatie mee in uw melding. Denk aan de exacte locatie (bijv. huisnummer), signalementen, kentekens en loop- of rijrichting. Bedenk goed dat wij liever 9 keer voor een loos alarm uitrukken dan dat we 1 keer niet gebeld worden voor een inbraak waarvan we de daders wellicht hadden kunnen pakken! Heeft u een situatie die niet direct inzet vereist, denk bijvoorbeeld aan overlast, parkeerprobleem, het maken van een afspraak of een vraag aan uw wijkagent: belt u dan met 0900-8844. De betreffende afdeling of wijkagent krijgt dan een terugbelverzoek."



Volg ons ook op facebook en twitter en instagram. 

Als bedrijf of organisatie een journalist nodig voor persbericht, interview, verslag, webtekst, foto, videodoc? Schakel persbureau Mirum in Modum in.
Bel Jan Schrijver voor informatie op 010 - 4111121. Voor spoedopdrachten: 06-83563025.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten