De Schiedammer Online

zaterdag 12 december 2015

A4 nu eindelijk open: maar vandaag eerst open dag voor fietsers en voetgangers. Het programma

SCHIEDAM/MIDDEN DELFLAND - Vanmiddag opent de A4 Delft-Schiedam haar deuren voor het publiek tussen twaalf en vier uur. Rijkswaterstaat en aannemerscombinatie A4all bieden die dag samen met andere IODS-partners (Integrale Ontwikkeling tussen Delft en Schiedam) een sportief en cultureel dagprogramma aan. De nieuwe snelweg tussen Delft en Schiedam gaat binnenkort open voor het wegverkeer. Dinsdag jl. berichtten we over de door de gemeente Schiedam afgegeven openstellingsvergunning.

Behalve de mogelijkheid voor het fietsen en wandelen over de weg, is er informatie over de nieuwe snelweg en het IODS programma, krijgt de bezoeker uitleg over de installaties in de tunnel en de ANWB controleert en vervangt indien nodig de verlichting van de fiets. Wielrenners kunnen hun persoonlijke record verbeteren en hardlopers hebben de mogelijkheid een parcours van vijf of tien kilometer af te leggen.

Het Nuon Solar Team van de TU Delft komt met zijn zonneauto Nuna het nieuwe wegdek testen. De studenten wonnen onlangs in Australië voor de 6de keer de Bridgestone World Solar Challenge en zij zijn hiermee het meest succesvolle zonnerace team ooit. Nuna reed de 3000 km van Darwin naar Adelaide met een gemiddelde snelheid van 91.2 km/h, hiermee verbruikte Nuna net zo veel energie als een waterkoker. Na de test kunnen bezoekers Nuna bezichtigen in de Ketheltunnel.

Daarnaast kunnen bezoekers genieten van koffie, thee, warme chocomel en verse erwtensoep  uit het Midden-Delfland gebied. De activiteiten zijn vrij toegankelijk. Het bezoekerscentrum is te vinden aan de Woudweg 25, Schiedam

12.00 uur – 16.00 uur
Wandelaars hebben de mogelijkheid om over de A4 Delft-Schiedam te lopen.

12.00 uur – 16.00 uur
In de Ketheltunnel kunnen bezoekers terecht met vragen over de A4 en over de technische installaties in de tunnel.  Tevens worden er middels projectie foto’s van het project op de tunnelwand getoond.

12.00 uur – 16.00 uur
De IODS partners staan bezoekers in de tunnel graag te woord over de overige gebiedsprojecten.

12.00 uur – 12.45 uur
Gemeente Delft presenteert in samenwerking met de TU Delft zonneauto Nuna. Deze zal over het tracé gaan rijden.

13.00 uur – 16.00 uur
De Nuna is te zien in de Ketheltunnel. Voor kinderen is er een interactief programma met Nuna.

13.00 uur – 16.00 uur   
Laat je fiets testen door de ANWB. De bond controleert op verlichting en spaakbescherming en vervangt de verlichting als dat nodig is.

13.00 uur – 14.00 uur
Racefietsers hebben de mogelijkheid om over de A4 Delft-Schiedam te fietsen. Minimum snelheid 25 km/u.

14.00 uur – 16.00 uur
Fietsers hebben de mogelijkheid om over de A4 Delft-Schiedam te fietsen. Maximum snelheid 20km/u.


Samenwerking en verbinding

"De A4 is een belangrijke Noord – Zuid route in de Randstad. Voor een betere bereikbaarheid wordt na 63 jaar de A4 tussen Delft en Schiedam gerealiseerd. Dit zorgt vanaf eind december voor minder verkeer op de A13 tussen Rotterdam en Den Haag en op het regionale wegennet van Delft, Midden-Delfland, Lansingerland en het Westland. De A4 Delft Schiedam is een toonaangevend voorbeeld van de landschappelijke inpassing van de nieuwe rijksweg in de omgeving van Midden-Delfland. Het is onderdeel van het programma ‘Integrale Ontwikkeling tussen Delft en Schiedam (IODS)’, waarmee naast de aanleg van rijksweg A4 Delft-Schiedam is geïnvesteerd in de kwaliteit van Midden-Delfland en het stedelijk gebied tussen Schiedam en Vlaardingen. Door intensieve samenwerking is de snelweg aangelegd in de (half)verdiepte ligging, waardoor de weg vanuit het Midden-Delfland gebied nauwelijks te zien is. Deze bijdrage aan de kwaliteit van de leefomgeving is voor de IODS partners erg belangrijk", aldus Rijkswaterstaat.

A Run 4 Fun
Voordat de A4 Delft Schiedam wordt opengesteld voor het verkeer houdt provincie Zuid-Holland vandaag een hardloopevenement. Om precies 10.00 uur wordt het startschot gegeven. Hardlopers kunnen kiezen voor een afstand van vijf of tien kilometer over het gloednieuwe asfalt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten