De Schiedammer Online

zaterdag 12 december 2015

Gehavend SVV loopt in Delft tegen 7-klapper op

VOETBAL/SCHIEDAM/DELFT -  SVV is vandaag in Delft tegen een kansloze 7-0 nederlaag opgelopen tegen Ariston'80. Deze Delftse studenten hadden in de vorige elf wedstrijden reeds 36 doelpunten gescoord, een fraai gemiddelde derhalve van 3,27 per wedstrijd. Met de zevenklapper van vandaag erbij, is het gemiddelde verder omhoog gegaan naar 3,58 doelpunt per duel. Voor de TU-techneuten zijn dit soort sommen uiteraard een peulenschil. Helaas was de wedstrijd-uitdaging voor hen vandaag evenmin erg groot, omdat SVV-trainer Oswin Ipcedencia door een groot aantal blessures en een afwezigheid wegens vakantie zeer moest improviseren. Al in de vijfde minuut kwam de thuisploeg op 1-0, mede ten gevolge van niet al te sterk ingrijpen van de Schiedamse verdediging. "Maar ja, dat was nou ook weer niet zo vreemd, als je met een compleet andere verdediging aantreedt dan normaal", zo was Oswin Ipcedencia realistisch. Bij rust hadden de studenten het dozijn al vol gemaakt: 6-0. De trainer slaagde er in de rust in om de koppies weer omhoog te krijgen. Probeer er in de tweede helft toch op de een of andere manier van te genieten, was de boodschap die hij hen meegaf. Dat werkte en blijkbaar bevrijd van druk, werd er een goede tweede helft gespeeld, waarbij anderzijds Ariston onbedoeld een tandje teruggeschakeld zal hebben. Daarbij hoefde nog slechts één keer door de Schiedamse doelman Devin de Heij onvrijwillig naar het net gegaan te worden. "Het verlies was verklaarbaar; ik weet zeker dat het - met minder blessures en een volledige select-e - met dit team helemaal goedkomt", aldus Ipcedencia.

Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank.