De Schiedammer Online

zondag 6 december 2015

Kethel Spaland maakt het zichzelf moeilijk tegen Overmaas maar wint wel: 3-5

In 2e seizoenshelft worden prijzen verdeeld
VOETBAL/ROTTERDAM - Kethel Spaland heeft in een niet al te beste maar doelpuntrijke wedstrijd de drie punten mee terug naar Schiedam genomen. In de schaduw van de Kuip werd Overmaas met 3-5 geklopt. Al was het dus zeker geen goede wedstrijd van Kethel Spaland, verdiend was de zege wel.

Harde wind en slechte velden liggen de ploeg uit Kethel niet zo goed. Vorige week werd onder dergelijke omstandigheden op eigen veld verloren van het hotseknotsbegonia (maar dan heb je niet zo veel last op wat voor akker je ploegt) spelende DHZ. Het nog lager (op de voorlaatste plaats) genoteerde Overmaas ontving de mannen van trainer Leen Koorengevel vandaag. De gasten hadden in de 8ste minuut, alleen voor de doelman verschijnend, al kunnen scoren. De thuisploeg liet in de 15e minuut een uit een dood spel moment geschapen kans echter niet onbenut: 1-0. Nog voor rust egaliseerden de bezoekers de stand. Een goed uitgespeelde aanval vanaf de flank werd door Jasper Sprang in een doelpunt omgezet. Sprang, die doorgaans in de achterhoede speelt, had vanmiddag een positie als links midden.

Koorengevel was niet tevreden over de eerste helft en pleegde enkele omzettingen. Zo schoof Edinho Lima van de midden- maar de voorste linie. Dat bleef niet zonder resultaat. De eerste twintig minuten van het tweede bedrijf wist Kethel Spaland wel zijn wil op te leggen aan de tegenstander. Dat restulteerde in de vijftigste minuut al in de voorsprong, toen Jochem Dröge op een voorzet goed voor zijn man kwam en de 1-2 intikte. Goede opbouw van achteruit en goed vervolg daarvan brachten Edinho Lima in kansrijke positie. Hij tikte doeltreffend in: 1-3.

Dat leek Kethel Spaland in een comfortabele positie te brengen. Wat gas terugnemen is dan echter gevaarlijk. Dat bewees Overmaas, dat opnieuw uit een dode spelsituatie voor de aansluiting zorgde: 2-3.  Uit een counter in de 70ste minuut scoorde Raymond Potuyt en nam Kethel Spaland opnieuw een marge van twee doelpunten, maar nogmaals een dode spel situatie was de bezoekers te machtig: 3-4.  Overmaas zette druk en nam risico. Het bleef spannend tot de laatste minuut, toen zelfs de Rotterdamse doelman de middenlijn opzocht. Een snelle uittrap van de Schiedamse doelman betekende een assist op Jochem Dröge, die de ver voor zijn doel staande Overmaas-keeper uitspeelde en in de laatste minuut aan alle onzekerheid een eind maakte: 3-5.

"Aanstaande zondag moeten we ook thuis de punten pakken in de laatste wedstrijd van het jaar, tegen BZC/Zuiderpark, want dan heb je een redelijke eerste seizoenshelft gespeeld. En je weet, in de tweede seizoenshelft worden de prijzen pas verdeeld", blikt trainer Leen Koorengevel positief vooruit.

Leen Koorengevel en Ronald Scholte maken het seizoen samen op de bank af. Aan het begin van het seizoen stapte Frans Schaap, die samen met Koorengevel de trainersstaf voor het zondagteam zou zijn, al na één wedstrijd op. Besloten werd toen dat Ronald Scholte, manager technische zaken voor zaterdag en zondag, tijdelijk de positie van Schaap zou invullen, terwijl naar een geschikte opvolger zou worden gezocht. Die zoektocht gaat door, maar het is dus nu de bedoeling een nieuwe trainer te laten instromen aan het begin van het volgende seizoen. Dat schept duidelijkheid voor de selectie.

Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank.