De Schiedammer Online

donderdag 10 december 2015

Kruger van Wyk stopt als cricketspeler, trainer, coach van Hermes-DVS

Kruger van Wyk (links) na de derby
CRICKET - Kruger van Wyk, coach, trainer en speler bij Hermes-DVS, gaat de club voortijdig verlaten. De topklasse-club werkt mee aan het beëindigen van zijn contract dat nog een seizoen doorloopt. Dat geeft hem de mogelijkheid de aangeboden baan van directeur van een cricket-academie te accepteren. Hermes-DVS-cricket-voorzitter Jaco van Giezen: "We wilden Kruger de gelegenheid bieden zijn droombaan te aanvaarden. We gaan nu op zoek naar een nieuwe Kruger. We wisten het formeel al een dag of drie en hebben inmiddels enkele lijntjes uitstaan. Binnen twee maanden denken we de nieuwe trainer te kunnen presenteren. Bovendien hebben we het contract met aanvoerder Stephan Myburgh al verlengd. De nieuwe situatie geeft ons nu ook de mogelijkheid om Stephan een belangrijkere rol te geven".

Kruger van Wijk wordt directeur van het 'High Performance Centre' in Pretoria, in Zuid-Afrika. Hij is van geboorte Zuid-Afrikaan, maar kwam als international uit voor Nieuw-Zeeland, waar hij wel de kans kreeg achter het wicket. Hij speelde 9 testmatches als wicketkeeper. "In Zuid-Afrika is er een andere top-wicketkeeper, hij was de vaste nummer twee. Daarom is hij voor Nieuw-Zeeland gaan spelen, waar hij die rol wel kon vervullen. Bij Hermes-DVS heeft hij echter niet vaak zelf achter het wicket gezeten; hij vond dat het voor de ontwikkeling van de club beter was daar iemand uit de eigen gelederen van de club achter te zetten, in verband met de continuïteit", zo licht Van Giezen toe. Als cricketspeler heeft hij nu ook een punt achter zijn actieve loopbaan gezet.

"Former BLACKCAPS wicketkeeper Kruger van Wyk and latter-day icon of the Devon Hotel Central Stags has announced his retirement from all professional cricket today", meldt de cricketbond van Nieuw-Zeeland vandaag.

Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.  



Geen opmerkingen:

Een reactie posten