De Schiedammer Online

zaterdag 12 december 2015

Ondanks 2-0 verlies: Kethel Spaland goed op weg zich veilig te spelen; periodetitel ook binnen bereik

VOETBAL/SCHIEDAM/BERGSCHENHOEK - Aan een mooie serie is vanmiddag helaas een einde gekomen. Uit tegen BVCB is Kethel Spaland tegen een 2-0 nederlaag aangelopen. Trainer Raymond Kraaijbeek: "Maar als we in deze periode nog drie keer winnen, pakken we gewoon de tweede periode. Dat zou mooi zijn, al is het hoofddoel om ons veilig te spelen. Daar hebben we schat ik in zo'n 32 punten voor nodig; wat dat betreft is het jammer dat vandaag DCV, Soccer Boys en Bolnes allemaal hun wedstrijden gewonnen hebben en daarmee weer wat dichterbij kruipen. We staan na de eerste seizoenshelft vijfde in de rangschikking met 19 punten; en dat is, zeker als gepromoveerde club, iets om tevreden over te zijn. Ik ben trots op de mannen; ze hebben in de eerste competitiehelft een goede overall prestatie neergezet".

BVCB was in de eerste helft de beter voetballende ploeg, al leverde dat voor de thuisclub weinig mogelijkheden op. "We stonden gewoon qua organisatie goed, gaven niets weg, ze kwamen er ondanks verzorgd voetbal niet door. Omgekeerd wisten wij zelf ook niets te creëren. Aanvallend was het te onrustig bij ons; in balbezit leverden we de bal te vaak te snel bij de tegenstander in. Maar in de rust had ik wel het idee dat een punt er gewoon in zat vandaag", aldus Kraaijbeek. Verkeerd wegdraaien in de vijfde minuut na rust door aanvoerder Tim Lansbergen, betekende echter al snel een streep door de rekening van het beoogde wedstrijdpunt. Door het niet zo sterke moment van de middenvelder, kwam de linksbuiten van BVCB alleen voor doelman Mike Zonnevijlle: 1-0. Kethel Spaland respondeerde onmiddellijk op de achterstand door een aanvallender speltype met meer nadruk op de voorste lijn. Maar vijf minuten later voor het aanvallende plan nog een forse streep door de Schiedamse rekening met rechtstreeks rood voor spits Yuri Nooteboom. Na een forse charge op hem, reageerde hij met een voetbeweging richting tegenstander. "Het was geen harde trap, zeker niet, maar hij tikte in een reactie op die charge met zijn voet de tegenstander aan; daar kan een scheids dus rood voor geven", aldus de trainer, en dat deed de man met de fluit, H.M. van Belkum, dan ook. Opnieuw vijf minuten later kwam de thuisploeg op Sportpark SporthoekSporthoekpad 1 op 2-0.

Over en uit, zou je dan denken. Niets was minder waar. De bezoekers lieten zich met een man minder geenszins terugzakken in de eigen zestien, maar zochten de aanval, en profiteerden ervan dat de thuisploeg in het eerste uur kwistig met de beschikbare energie was omgesprongen. In het halfuur dat resteerde na de verdubbeling van de marge, was het Kethel Spaland dat de beste kansen kreeg. Zo kwam Boy Bronkhorst een-op-een voor de doelman, maar dat leverde geen score. Vijftien minuten voor tijd was Jasper Koning dicht bij de aansluiter. Vanuit een corner werd hij ingespeeld; zijn schot vanaf randje zestien verdween rakelings naast het vijandelijke doel. Zo'n aansluitende treffer op het goede moment, kan net dat zetje geven om terug te komen; helaas was dat ditmaal niet het geval tegen de nummer drie BVCB (die door de overwinning naar de tweede positie is geklommen). "Maar in deze afdeling kunnen we echt van iedereen winnen", zei Kraaijbeek, die daaraan toevoegde, "maar in alle eerlijkheid: we kunnen ook van iedereen verliezen".  Des te fraaier dus dat de balans door Kraaijbeek en zijn mannen de goede kant is opgedwongen, want dat kun je met 19 punten uit dertien wedstrijden en een vijfde positie in een competitie van 14 teams met alle recht concluderen.

Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank.