De Schiedammer Online

zondag 6 december 2015

Op Harga kiezen vandaag: uit 3e klasse derby Hermes-Excelsior of 1e klasse SVDPW

Volle tribunes op Harga vanmiddag
VOETBAL - Op de dag dat Sinterklaas weer afreist naar zonniger streken, is het hier met een zuidwester met kracht vijf, een temperatuur van 11 graden en met slechts een geringe kans op wat druppels regen, een ideale voetbalzondag. Wat thuiswedstrijden betreft gebeurt het vandaag allemaal op Harga. De bezoekers van de beide wedstrijden zullen elkaars gejuich kunnen horen. Bij SVDPW komt IFC op bezoek. Hermes-DVS zorgt voor een geambieerde ontvangst van stadsgenoot Exceslior'20. Een ritje naar Rotterdam-Zuid staat er op het programma voor Kethel Spaland naar Overmaas op Varkenoord, in de schaduw van de Kuip (waar Feyenoord speelt tegen Heracles) en voor SVV naar Coal aan de Oldegaarde.


Nadat vorige week de uitwedstrijd tegen koploper Boshuizen werd afgelast, krijgt SVDPW vandaag de nummer twee op bezoek, IFC, dat 26 punten uit 11 duels haalde. Zouden de doelcijfers doorslaggevend zijn, dan was die koppositie aan IFC toegekomen. Het is het productiefste team met 32 doelpunten en beschikt over de meest solide verdediging met slechts 8 tegentreffers. SVDPW staat op de 9e plek met 12 uit 10, 17 doelpunten gescoord, 19 tegen. R.G.C.M. Schul is vandaag de scheids.

Een deur verder op Harga staat in de derde klasse D de derby op het programma tussen Hermes-DVS en Excelsior'20. Eerder dit jaar was het al druk op Thurlede in de derby tegen Kethel Spaland die door Excelsior'20 met 2-0 werd gewonnen. Evenzo goed bezocht was de stadsontmoeting op Kethel, waar de thuisploeg en Hermes-DVS elkaar op 2-2 in evenwicht hielden. Vanmiddag wordt nog meer drukte verwacht. Beide clubs hebben, vanuit het topklasse-cricket, een jarenlange traditie op het gebied van deze stadsderby. Dat wordt zeker meegenomen naar de voetbalgronden. In social media zijn beide clubs de hele week al bezig om - op een gezellige wijze - stemming te maken voor deze sportieve ontmoeting. Op Facebook is er door de bezoekende ploeg een evenement aangemaakt. "Wie gaat er nog een beetje OHVV en Charlois volgen? Wie gaat afhaken? En natuurlijk DE DERBY die je NOOIT mag verliezen maar eigenlijk ook niet gelijk mag spelen! Come on Excelsior'20. Een uurtje eerder naar bed en dan vlammen!!", schreef men gisteravond. "We're the black and white army", lezen we. Er is zelfs al, als ware het een premier league duel, door de gasten met kalk een leus aangebracht op het dijkje langs het veld. Excelsior'20 gaat dus vandaag op bezoek bij de vaalblauwen, die het zelf over dé derby hebben, en die het gebeuren feestelijk aankleden met een voorwedstrijd (dus kom lekker vroeg) en omkleden met een dj. Dan de sportieve feiten: daarin trekken beide clubs gebroederlijk op, beide hebben 23 punten uit 11 wedstrijden, hetgeen voor Hermes-DVS een derde en voor Excelsior'20 een vierde plaats betekent. Het gat met de nummer 2 OHVV is vijf punten. Hermes-DVS scoorde meer doelpunten dan de bezoekers, maar kreeg er eveneens meer tegen: 31 voor, 17 tegen. Excelsior'20: 22 voor, 9 tegen. Scheidsrechter in de derby is Haripersad.

Kethel Spaland staat op de 9e plek met 12 uit 11, 14 doelpunten voor, 20 tegen. De opponent van vandaag, Overmaas, staat op de voorlaatste positie, met een puntentotaal van 7 uit 10. De Overmaas-achterhoede is geen onneembaar bastion, al 24 keer moest de doelman de bal uit het net vissen, daar tegenover worden slechts 10 gescoorde doelpunten gezet. Ferreira heeft de leiding aan de Stadionlaan in Rotterdam-Zuid.

In de vierde klasse B staat SVV op de 10e plek met 10 uit 11. De gastheer van vanmiddag, Coal, staat 7e met 16 uit 11. Hopelijk kunnen de mannen van trainer Marcel van der Ven het goede gevoel vasthouden van de 3-1 overwinning op Floreant afgelopen zondag, en ook uit Rotterdam-Zuid punten vergaren. Coal is met 26 doelpunten productiever dan de Schiedammers, maar wist er ook al 27 tegen te krijgen. SVV is wat spaarzamer met scoren (16x) en moest 24 keer een tegentreffer incasseren.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten