De Schiedammer Online

zaterdag 12 december 2015

PPSC haalt uit tegen JHR en wint met 9-4

Salari en spelers met fijn gevoel winterstop in



door Ton de Leede


VOETBAL/SCHIEDAM - De weinige toeschouwers die ook nog eens te laat kwamen, moeten verbijsterd naar het scorebord hebben gekeken. De tussenstand bij PPSC-JHR was binnen het halfuur 4-0 en dat was niet eens overdreven. De eindstand was nog curieuzer, namelijk 9-4. PPSC-trainer Henk Salari was uitermate te spreken over de eclatante winstpartij, maar hij gaf toe dat de vier tegentreffers wel degelijk een flinke smet vormden.

Henk Salari
PPSC, dat de laatste weken niet overliep van het zelfvertrouwen, maar wel aantoonde te kunnen vechten tot het eind vond in Jai Hind Rotterdam (JHR) een willig slachtoffer. De nummer 11 van de vierde klasse E, met 6 punten uit 10 partijen, kwam met een uiteenlopend gezelschap naar sportpark Thurlede. Zo was de sluitpost van JHR, Olavo Oliveira Baptista, een verhaal apart. Hij manifesteerde zich van achteruit met luide stem en drukke bewegingen. Zo op het eerste gezicht leek hij met zijn 49 jaar de elftalleider, zeker nadat hij vlak voor het beginsignaal plots een keeperstrui tevoorschijn toverde. Voor hemzelf, bleek. Niet zo gek, zo ging het verhaal, aangezien hij op hoog niveau het Kaapverdiaanse doel had verdedigd. Maar de leeftijd speelt natuurlijk een rol, ook op amateurniveau. Een doelman kan normaal gesproken wat jaartjes langer mee dan de gemiddelde veldspeler, toch kan een bijna vijftiger beter niet meer in een standaardteam uitkomen.

De nederlaag lag zeker niet aan de goalie op leeftijd, hoewel hij niet bij elk doelpunt volledig vrijuit ging. Bij snelle Schiedamse aanvallen, meestal vormgegeven door Deny Soares, gaf de defensie van JHR vooral in de beginfase niet thuis. ,,Deny Soares was vandaag de absolute uitblinker,'' complimenteerde Henk Salari zijn spelmaker, ,,en niet alleen door zijn drie doelpunten. Hij stond er, dat is het knappe want door zijn werk kan hij lang niet altijd trainen. Toch wilde ik hem er vandaag bij hebben, hij heeft het absoluut waargemaakt.''

Nadat JHR in de negende minuut een opgelegde kopkans verloren zag gaan, kreeg de thuisploeg uit het niets de geest. PPSC, met 9 uit 11 potjes maar één plek hoger op de ranglijst dan JHR, liet het balletje lekker gaan en vond in Rotterdamse achtersten weinig tegenstand. Het doel werd uit alle standen en hoeken onder vuur genomen en tot veler verrassing stond na 22 minuten een 4-0 tussenstand op het bord. De mannen van JHR raakten verre van de kook, bleven voetballende oplossingen zoeken en bezorgden de jeugdige scheidsrechter Sonneveld nooit echte problemen. Hoewel Henk Salari zijn manschappen voor de tweede helft meegaf om door te drukken, viel de uitvoering toch wat tegen. Nadat tien minuten na rust de score op 6-0 werd gebracht, viel alle bezieling weg. De Rotterdammers kwamen terug tot 6-2 waarna de gastheren uit de vele mogelijkheden naar 9-2 wisten uit te lopen.  JHR had het laatste woord en wist nog tweemaal PP-doelman Martijn Hertog te passeren: 9-4.

,,Ik heb vandaag eindelijk weer eens goede aanvallen gezien,'' aldus Henk Salari, ,,waarbij we elkaar de bal gunden. In de tweede helft gingen er spelers voor eigen geluk, anders had de uitslag veel hoger uit kunnen vallen. Ik ben blij dat we nu met een goed gevoel de winterstop ingaan.''  

Scoreverloop:
1-0 DenySoares
2-0 Henry Mentink
3-0 Deny Soares
4-0 Remco van der Berg
5-0 Remco van der Berg
6-0 Deny Soares
6-1 Henry Mentink (eigen doel)
6-2 Rudy da Rocha
7-2 Ederson Thomasa
8-2 Laurens Vollaard
9-2 Ederson Thomasa
9-3 Nuno Patrick TexeiraOliveira
9-4 Jerzy Rocha Livramento

Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten