De Schiedammer Online

zaterdag 19 december 2015

Rijkswaterstaat waarschuwt: files mogelijk doordat verkeer moet wennen

Schultz..Fileverplaatsingssysteem onderdeel installatie
SCHIEDAM - Rijkswaterstaat waarschuwt ervoor dat het verkeer zal moeten wennen aan de situatie dat na dit weekeinde de A4 Schiedam-Delft v.v. opengesteld zal zijn. Daardoor kunnen files ontstaan. Om zo min mogelijk last te hebben van files, wordt er gebruikgemaakt van een zogenoemd 'Fileverplaatsingssysteem'; dit maakt deel uit van de technische installaties in de Ketheltunnel.








- Tekst persbericht Rijkswaterstaat -

Vrijdagavond 18 december is de A4 vanuit Schiedam richting Delft opengesteld voor het wegverkeer. Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) reed als eerste over het nieuwe asfalt. In de nacht van zondag op maandag is de weg beschikbaar vanuit Delft richting Schiedam. Met de A4 Delft-Schiedam wordt een groot knelpunt opgelost tussen Den Haag en Rotterdam. De A4 is een belangrijke Noord – Zuid route in de Randstad.  De officiële feestelijke opening is begin 2016.

“Ik ben verheugd dat we na 65 jaar nu eindelijk over de A4 Delft Schiedam kunnen rijden. Vorige week kon iedereen nog hardlopen en fietsen op de nieuwe weg, vanavond rijden hier de eerste auto’s. We verwachten dat er dagelijks 128.000 auto’s gaan rijden over deze nieuwe weg. De A13 krijgt lucht en de regio heeft er een mooi ingepaste weg bij” aldus minister Schultz van Haegen.  

De nieuwe snelweg is een toonaangevend voorbeeld van de landschappelijke inpassing van de nieuwe rijksweg in de omgeving van Midden-Delfland. En is onderdeel van het programma ‘Integrale Ontwikkeling tussen Delft en Schiedam (IODS)’, waarmee naast de aanleg van rijksweg A4 Delft-Schiedam is geïnvesteerd in de kwaliteit van Midden-Delfland en het stedelijk gebied tussen Schiedam en Vlaardingen. Door intensieve samenwerking is de snelweg aangelegd in de (half)verdiepte ligging, waardoor de weg vanuit het Midden-Delfland gebied nauwelijks te zien is. Deze bijdrage aan de kwaliteit van de leefomgeving is voor de IODS partners erg belangrijk.

Doorstroming
Door de grotere capaciteit tussen Den Haag en Rotterdam zal de reistijd afnemen. Wel verwacht Rijkswaterstaat dat weggebruikers moeten wennen aan deze nieuwe verkeerssituatie. Dit kan ertoe leiden dat afwisselend wel en geen files ontstaan op de A13 en de A4. Ook kan file ontstaan in de Ketheltunnel. In overleg tussen alle bestuurlijke partners, waaronder gemeente Schiedam en de Minister van Infrastructuur en Milieu, is afgesproken dat een Fileverplaatsingssysteem deel uitmaakt van de technische installaties in de Ketheltunnel. De technische installaties zorgen ervoor dat  iedereen op een veilige manier gebruik kan maken van de tunnel. Zo voorkomt Rijkswaterstaat file in de tunnel en vermindert daarmee de kans op kop-staartbotsingen. De tunnels van Rijkswaterstaat behoren tot de veiligste van Europa.

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Om gevaarlijke situaties en verkeershinder te voorkomen houdt Rijkswaterstaat de wegen scherp in de gaten.  Voor een goede doorstroming wordt het verkeer bij file tijdig een alternatieve route geboden via borden boven en naast de weg. Zo kan de weggebruiker vlot en veilig van A naar B.

- Einde tekst persbericht Rijkswaterstaat -

Geen opmerkingen:

Een reactie posten