De Schiedammer Online

zaterdag 26 december 2015

Somalisch meisje Hodan teruggevonden

VLAARDINGEN/SCHIEDAM/ROTTERDAM - De politie-eenheid Rotterdam en omstreken heeft om halftien vanmorgen, tweede kerstdag, een oproep gedaan om uit te kijken naar een in Vlaardingen vermist meisje. Het gaat om een zestienjarig Somalisch meisje dat sinds gisteren middag halfvijf vermist is. Zij is een meter zestig lang, heeft zwart lang haar met rode punten en had bij het moment van vermissen een roze / witte hoofddoek om. Zij draagt een kort zwart leren jack, een wit shirt, een legging en witte Nike schoenen. Het meisje heeft een piercing in haar neus. De politie verzoekt om te bellen met 112 of 0900-8844 als je haar ziet dan wel denkt te hebben gezien. Melden is ook mogelijk via het online tipformulier van de landelijke politie.

Update:
De politie meldt: "Hodan is weer terecht. Dank voor uw reacties en het delen."


NB
Op social media werd gemeld dat Hodan al een keer eerder vermist is geweest.


woensdag 23 december 2015

Gemeente gaat ook met hondensportverenigingen praten over verdere ontwikkeling van Harga

Ook Stichting Rijnmond-voorzitter De Regt kan gemeente verwachten

















SCHIEDAM - Maandag schreven wij dat de hondensport verenigingen uit de krant hebben moeten vernemen dat Hermes-DVS binnen Harga zou gaan verhuizen met als beoogde locatie de plek waar de drie hondensportcomplexen nu liggen (ofwel het voormalige complex van de voetbal- en honkbal vereniging Schiedam). Desgevraagd geeft de gemeente Schiedam hierop de onderstaande reactie.

"In het kader van de doorontwikkeling van sportpark Harga heeft de gemeente Schiedam de afgelopen periode gewerkt aan een business case. Deze business case bevat de financiële en ruimtelijke kaders van de toekomstige herontwikkeling. 

De business case is op 15 december jongstleden besproken in de gemeenteraad. De raad heeft toen besloten om het college van B&W opdracht te geven deze business case uit te werken tot een financieel uitvoeringsprogramma.

De plek waar de hondensportverenigingen op dit moment gehuisvest zijn, valt binnen het deel van Harga (de ruimtelijke scope) dat in de toekomst de functie sport zal behouden. Om te bepalen hoe dit deel ingevuld gaat worden, gaan we vanaf januari 2016 samen met betrokken sportverenigingen, en dus ook de hondensportverenigingen, hierover verder praten."

Lees ook het artikel Hermes-DVS dankt de gemeenteraad.



Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.  

 

Dit is, vanaf het toekomstige complex van HC Schiedam gerekend, het eerste hondensportcomplex van de drie op rij

dinsdag 22 december 2015

Bijna 3000 euro uit Clubactie voor Kethel Spaland

Voor herhaling vatbaar
VOETBAL/SCHIEDAM - Kethel Spaland heeft dit jaar, na enkele jaren afwezigheid, weer deelgenomen aan de Grote Clubactie. De club is verheugd met de opbrengst van bijna drieduizend euro.


In een sportwinkel in Berkel en Rodenrijs zijn aan de deelnemende verenigingen in deze regio de cheques uitgereikt van de Grote Clubactie. Namens vv Kethel Spaland was jeugdvoorzitter Marco Konter aanwezig om deze in ontvangst te nemen. Op de cheque stond tot zijn grote vreugde het zeer fraaie bedrag van €2964,24. “Van alle aanwezige verenigingen bij deze Intersport vestiging betekende dit een top 5 notering. Nadat we jaren niet hadden deelgenomen aan deze actie heeft de sponsorcommissie van onze club dit jaar de taak op zich genomen om deze actie op touw te zetten, en niet zonder resultaat”,  vertelt Marco Konter. “Mede dankzij de uitzonderlijke  prestaties van enkele jeugdspelers  heeft onze deelname geleid tot dit fraaie eindbedrag. Kees Keller uit onze E2 bijvoorbeeld heeft zelfs 145 loten verkocht. De totale opbrengst gaat besteed worden aan trainingsmateriaal voor alle jeugdteams. Volgend jaar gaan we natuurlijk weer meedoen aan deze mooie actie, na een interne evaluatie gaan we bekijken hoe we dit succes volgend jaar kunnen gaan overtreffen. Alle verkopers van de club maar ook alle lotenkopers hartelijk dank voor hun steun aan onze mooie vereniging.”

Alle lotenkopers die gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid tot automatische incasso vinden hun lotnummers op hun bankafschrift.


In het totaal haalden de aan de Grote Clubactie deelnemende verenigingen bijna vijftien duizend euro op voor hun clubs.


Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.   

maandag 21 december 2015

Voorzitter hondensportvereniging: Wij hebben uit de krant moeten vernemen, dat Hermes-DVS hier komt

Gerard de Regt (rechts) .. uit de krant vernomen..
HONDENSPORT -  Met de rug tegen het geluidsscherm van de A4, rechts begrensd door het spoor/(toekomstig metro)-traject en met als buurman links de HC Schiedam en als overburen het complex van SVV en de gecombineerde accommodatie van HBSS en SVDPW. Zo is ongeveer de toekomstige locatie van Hermes-DVS te duiden. Voor de plannen voor een verdergaande ruilverkaveling in Harga werd vorige week het licht op groen gezet, met het in de gemeenteraad vaststellen van 'Schiedam in Beweging, fase II'. Hermes-DVS is positief over deze ontwikkeling. Dat geldt echter niet voor de verschillende hondensportverenigingen die er nu op drie naast elkaar gelegen complexen zijn gevestigd. Het dichtst tegen de spoorlijn vinden we het gebouw en het veld van de agility vereniging (trainen op behendigheid). Het middelste complex is veld en gebouw van de Stichting Sportcomplex Rijnmond, waarvan meerdere verenigingen gebruikmaken, waaronder de Dog Training School. Daarnaast vinden we veld en gebouw van GHSV Schiedam.

"Wij hebben uit de kranten moeten vernemen dat er plannen zijn om Hermes-DVS hier te vestigen. Met ons is hierover door de gemeente geen contact opgenomen", zegt Gerard de Regt, voorzitter van de Stichting Sportcomplex Rijnmond en de Dog Training School. "Wij waren eerst gevestigd op de wielerbaan in Harga. Om de plannen voor een nieuw Harga mogelijk te maken, zijn wij dus al verhuisd. We zitten pas twee jaar op deze nieuwe plek, die ons prima bevalt", aldus De Regt, die eraan toevoegt: "We maken al tientallen jaren deel uit van het verenigingsleven in Schiedam. Er is een klankbordgroep voor de Schiedamse verenigingen in verband met 'Schiedam in Beweging' en daar hebben wij ook zitting in gehad, maar je mag er toch van uitgaan dat als een vereniging eenmaal verhuisd is, je als vereniging klaar bent".


Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.   





Het veld van de GHSV, met erachter Rijnmond en daarachter de agility-club










zondag 20 december 2015

SVDPW verliest nipt bij Boshuizen, maar tankt wel vertrouwen voor tweede deel seizoen

Strijdlust en conditie, SVDPW geenszins de mindere
VOETBAL/LEIDEN -  SVDPW heeft vandaag in Leiden bij de nummer twee Boshuizen niet de punten gepakt, maar wel het goede gevoel mee haar huis kunnen nemen, om de tweede seizoenshelft te gaan oogsten. SVDPW-trainer Toon Wolters heeft er alle vertrouwen in dat dat gaat gebeuren.

De thuisploeg was met 2-1 de sterkste, maar de Schiedammers lieten de Leidenaren de laatste twintig minuten flink billenknijpen. Toon Wolters miste enkele speler vandaag en had daardoor omzettingen moeten doen. Dat was de eerste 25 minuten wennen. Dat was ook de periode waarin de doelpunten vielen. De eerste al in de zesde minuut. Uit een hoekschop kon Boshuizen bij de tweede paal raak koppen. In de 22e minuut vergrootte de thuisploeg de marge uit een vrije trap. Daarna was het uit met het zoeken en zwemmen naar de juiste posities bij de bezoekers, waarna het vervolg van de wedstrijd het merendeel van het balbezit voor de Schiedammers was en het spel zich voor meer dan 50% op de Leidse helft afspeelde. Dat betere veldspel werd twintig minuten voor tijd met een Schiedams doelpunt gehonoreerd. Keessie Wolters gaf een goede pass op Ismail Adalmis, die bekwaam afrondde. In tegenstelling tot de Leidse goals uit de eerste helft, was dit een 'mooie voetballende goal', zoals dat zo fraai heet.

SVDPW voelde dat er meer in zat; en dat leek Boshuizen ook te voelen. De nummer twee uit de eerste klasse B (die minder verliespunten heeft dan de koploper van dit moment, IFC) verschanste zich voor het eigen doel en leek alles in de winteropruiming te doen. Weg is weg, was het devies, een potentiële kampioen onwaardig. Het leverde een aantal kansen op de gelijkmaker op, maar die wilde er niet in.

"Het is gek om te zeggen, maar het leek wel of we tegen een degradatiekandidaat speelden", zei Toon Wolters na afloop. "Ik heb het al vaker gezegd, op dit niveau verlies je wedstrijden op details. Een tegenstander krijgt 3 of 4 kansen, en schiet er 2 in. Wij creëren veel meer, maar scoren iets moeilijker. We moeten daarin effectiever worden. We mogen niet vergeten dat we het laatste stuk van deze competitiehelft een zwaar programma hebben gehad, met daarin de nummers 1, 2 en 4. Wij moeten de punten vooral kunnen halen tegen de ploegen uit het onderste stuk van de ranglijst. Ook moeten we ons realiseren, dat we bijna geen spelers erbij hebben lopen die eerder eerste klasse ervaring hebben opgedaan. We hebben in de eerste seizoenshelft met z'n allen kunnen concluderen dat we op mentaliteit en strijdlust, op conditie, geenszins de mindere zijn van de tegenstanders, ook niet van die in de bovenkant van de tabel. Al die opgedane ervaring uit de eerste seizoenshelft, nemen ze mee naar het tweede deel van de competitie. Ik ben er dan ook van overtuigd, dat we op de goede weg zijn en na de winterstop de nodige punten gaan pakken. Ik ben er trots op, hoe de hele selectie het 't eerste halfjaar in de eerste klasse heeft opgepakt. Kortom, ik ga met een goed gevoel de kerst in, en we komen met dat goede gevoel de winterstop straks weer uit", aldus de enthousiaste succestrainer van SVDPW.


Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.   


A4: niet te horen, ruiken en zien. Hoe subjectief is dit? En: hoe waar zal deze belofte gemaakt worden?

Foto's Gert Struijs
SCHIEDAM - Je zou de nieuwe snelweg niet horen, ruiken en zien. Dat belooft ook aannemer Heijmans op zijn site. De ene richting (naar Delft) is open en het verkeer maakt er gebruik van. Vannacht komt ook de richting naar Schiedam erbij. In Schiedam-Noord zijn de mensen er nog niet zo zeker van dat de weg niet hoorbaar zal zijn. Verschillende raadsfracties bereiden vragen voor B&W voor. Ook over de manier waarop vergunningen verstrekt zijn, krabben sommige gemeenteraadsleden zich al achter de oren. Kamervragen zijn er inmiddels gesteld over de vergunningen (er is een watervergunning verstrekt, maar had dat geen lozingsvergunning moeten zijn). Verzakkingen rond het Straussplein (dat ligt net voor de flats die je op de foto's ziet staan) hebben volgens de gemeente niet te maken met grondwateronttrekkingen ten gevolge van de A4. Schiedam-Noord had altijd al te maken met het verzakken van de grond. Voor de zekerheid zal er door de gemeente samen met Rijkswaterstaat wel extra worden gemonitord in het woongebied dat tegen het A4-tracé aan ligt.

Dat je de snelweg uit Schiedam niet zou zien, is sowieso niet waar. Op deze foto's zie je hoe dichtbij er huizen staan, die vice versa dus zicht op de weg zullen hebben. Of dat nou erg is, is een tweede. Is heel subjectief; er zijn ook mensen die het leuk vinden om verkeer voorbij te zien gaan. Of het te horen zal zijn, is subjectief, maar meetbaar (blijft het onder het toegezegde maximaal aantal van 40 decibel op 200 meter van de weg). Of het te ruiken zal zijn, is eveneens afhankelijk van iemands reukvermogen dus evenzo subjectief, maar de luchtsamenstelling zal wel meetbaar zijn. Er zal een ondergronds gebouw voor de zuivering en het terugpompen van het grondwater gebouwd gaan worden.

Wat in ieder geval als een paal boven water zal staan, is dat  - na 63 jaar gesteggel voordat de weg openging - het laatste woord over dit duur stukje A4 nog geenszins gezegd zal zijn. Voor de bekendheid van Schiedam zal het 'goed' zijn (zeker als we ons als dat Zwart Nazareth willen blijven profileren, zoals in een recente promotiefilm die door de gemeente Schiedam werd uitgebracht; maar willen we dat eigenlijk wel?). We waren al heel vaak op de radio bij de fileberichten (het Schiedams stukje A20 staat al jaren hoog in de file toptien). Na aanvankelijk wat gewenningsfiles zullen er de komende jaren ook 'normale' files ontstaan door aanrijdingen of door - ondanks de capaciteitsvergroting die door het geopende stukje van 7 km A4 nu wordt bewerkstelligd -  een te groot verkeersaanbod op bepaalde momenten (de zogenoemde verkeerspieken). Nieuw asfalt trekt namelijk extra verkeer aan. Dat is een economische wetmatigheid die bij de bewindslieden bekend is. En dan gaan we in deze regio gewoon verder breien aan het asfalt netwerk, met de Blankenburgtunnel en de verbinding A13-A16. De mens in beweging is immers niet te stoppen; c.q. de mens in zijn vooruitgang is niet te stoppen. Maar wat vooruitgang is, is uiteraard ook weer heel subjectief.

Uit een mini-enquête is ons gebleken, dat 73% blij is met de openstelling van het nieuwe stuk A4. Ook bleek dat 55% denkt dat het verkeer op de A4 niet te horen zal zijn in Schiedam-Noord, 45% denkt van wel.