De Schiedammer Online

zondag 24 januari 2016

Hermes-DVS verliest wedstrijd die je niet mocht verliezen en nog dik ook: 2-5

Ivan Anastacia wordt bij de scheids geroepen nadat hij de 2-4 scoorde
VOETBAL - Je hebt van die wedstrijden die je eigenlijk niet mag, of niet kunt verliezen, maar die je puntje bij paaltje wel verliest.

De thuiswedstrijd van Hermes DVS tegen Maasstad Tediro was zo'n wedstrijd, die na een hoopvolle 1-1 ruststand uiteindelijk ruim verloren gaat: 2-5. Onnodig maar toch verdiend, omdat de blauwwitten in de eerste helft verzuimden om, pak 'm beet, met 6-2 voor te staan en omdat er in de tweede helft te slordig verdedigd werd.

Maasstad Tediro gaf achter de nodige ruimte weg en dat ligt Hermes-DVS wel. Al in de vijfde minuut leek Hermes-DVS de score te gaan openen, maar het schot van Lloyd Kalonga ging net naast de verkeerde kant van het doel. Drie minuten later was het aan de andere kant wel raak. Vanaf links verlegden de Rotterdammers met een strakke trap het spel naar de rechterkant van het veld, waar hun aanvoerder Jeremy Versteeg net buiten de 16 te vrij stond. De nummer 10 had weinig moeite om de bal in het Schiedamse doel te  krijgen. Daarmee was ook direct de beste man van het veld genoemd. Een, zoals de Engelsen dat noemen, 'box to box' speler. Hij strooide met pasjes en bracht net dat 'gemene' in, wat de Schiedammers zo node missen. Hij zorgde ervoor dat de omschakeling bij de gasten razendsnel verliep en daar had de thuisploeg moeite mee. Aanvallend liep het in de eerste helft overigens heel aardig bij de ploeg van trainer Jerry Visser.  Met onder meer de 10e minuut (inzet van Mari Lansbergen net tot corner gewerkt), de 11e minuut (te zwakke inzet van Lloyd Kalonga op enkele meters van de keeper staand), de 12e minuut (op appel van de grensrechter wegens buitenspel afgekeurd doelpunt van Sebastiaan Kerkhof, maar of dat terecht was, was de vraag. Je zou de clubgrensrechters beter kunnen afschaffen en dan ook de buitenspelregel; dat zou heel wat ergernis schelen), de 20e minuut Ivan Anastacia in goede positie voor de doelman over. Vijf minuten voor rust kreeg de thuisploeg eindelijk loon naar werken. Op de rechterflank maakte Anastacia zich met een mooie beweging vrij en speelde breed op de vrijstaande Sebastiaan Kerkhof, die niet verzuimde om loepzuiver af te drukken: 1-1.

Na de rust leek Hermes-DVS verder te gaan met het scheppen van kansen, hetgeen in de 59e minuut de beste mogelijkheid opleverde. Anastacia werd op rechts de diepte in gestuurd, hij speelde zijn tegenstander uit en vervolgens de doelman, waarna zijn inzet op het net leek af te gaan. Rotterdammer Jordi Andriessen dacht daar anders over en slaagde er in de bal uit het doel te glijden. De Schiedammers hadden 'm al geteld en grepen naar hun hoofd van teleurstelling. Die teleurstelling zou twee minuten later nog groter zijn. De Rotterdammers lieten nogmaals zien hoe je het middenveld gewoon kunt overslaan en met een paar trappen de bal van de achterste linie naar de voorste linie kunt brengen. Daar stond opnieuw Jeremy Versteeg als een sluipschutter gereed; hij peunde de bal snoeihard achter doelman Quinten Horn. Hermes-DVS rechtte de rug om opnieuw wat aan de achterstand te gaan doen; de enige juiste reactie op de teleurstelling. Jammer dat in de drang naar voren verdediger Ies van der Tuyn in de 63ste minuut met de bal ging lopen in de laatste linie met een rappe Rotterdamse aanvaller in zijn buurt. Hij verspeelde de bal en Dylan Veesaert bedacht zich geen moment ermee aan de haal te gaan en met een nonchalant maar behendig stiftje de Schiedamse doelman kansloos te laten: 1-3.

Jerry Visser ging aanvallend wisselen bij zo'n stand en nog een minuut of twintig op de klok. Dat leverde nog bijna de aansluiting op. Mari Lansbergen dreef de bal op en produceerde van een meter of 18 een effectvolle knal. Doelman Kenny Boertje kon slechts bewonderend naar de hem passerende bal kijken, die tot zijn opluchting binnenkant kruising het veld weer in huppelde. De Rotterdammers profiteerden van de geboden ruimte: een kwartier voor tijd een strakke voorzet vanaf rechts, die invaller Aldawari met een mooie beweging met zijn hak in de doek prikte: 1-4. Het siert de Schiedammers dat ze opnieuw gas gaven en 12 minuten voor tijd dankzij Anastacia de marge tot 2 terugbrachten: 2-4. De doelpuntenmaker wilde snel met de bal naar de middenstip, maar daar dacht de Maasstad Tediro verdediging anders over. De bal was van hen en Anastacia verdween hardhandig in het net. Uiteindelijk door scheids Bakker afgedaan met geel voor de doelpuntenmaker en geel voor één Rotterdammer (Terbeek). Vier minuten voor tijd maakte Jazzley John aan alle Schiedamse illusies, voor zover die nog niet vervlogen waren, een eind: 2-5.

We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank.