De Schiedammer Online

dinsdag 26 januari 2016

Omwonenden 'vluchtelingen-opvang-schoolgebouw' Nieuwland zullen zich vanavond opnieuw laten horen

SCHIEDAM  - Vanavond staat als punt 16 op de agenda in de gemeenteraad het 'Raadsvoorstel instemmen met huisvesting vergunninghouders'. 

Afgelopen woensdag is dit punt aan de orde geweest in de vergadering van de raadscommissie. Zes omwonenden hebben toen gebruikgemaakt van hun spreekrecht, waarbij de boodschap van alle zes duidelijk was: geen vluchtelingen bij ons in de wijk. Vanavond zullen opnieuw sprekers gebruikmaken van het spreekrecht, daaronder zowel sprekers die afgelopen woensdag hun mening over het voetlicht brachten, als nieuwe sprekers uit de kring van de omwonenden. 

Als de raad vanavond instemt met het voorstel tot opvang van vluchtelingen in het voormalige schoolgebouw aan de Willem Passtoorsstraat, dan zijn omwonenden van plan naar de rechter te stappen. Een advocaat is daartoe reeds geraadpleegd. Omwonenden hebben een spandoek geplaatst met de tekst 'Geen vluchtelingen in onze voortuin'. Ook zijn pamfletten achter de ramen van de woonhuizen geplaatst, waarin de vrees wordt geuit dat de ongeveer een half jaar geleden betrokken nieuwbouwhuizen fors in waarde zullen dalen. In de Willem Passtoorsstraat had hedenochtend iets minder dan de helft van de bewoners het pamflet zichtbaar achter het raam geplakt, in de daarachter liggende straat, de Henri Polakstraat, minder dan 15% van de huizen. Daarachter liggen straten met huizen die nog in aanbouw zijn, zoals de Jan Oudegeeststraat. Donderdagavond is door de gemeente een extra informatieavond gehouden die bestemd was voor de eigenaren c.q. toekomstige bewoners van de woningen die in aanbouw zijn. 

In de commissievergadering was Arie Villerius namens Leefbaar Schiedam overigens de enige die zich tegen de voorgestelde locatie uitsprak met zijn advies aan B&W 'nog maar verder te gaan met zoeken naar een geschikte locatie'. PvdA expliciteerde nog niet te willen zeggen wat de stellingname in dezen zal zijn. De Fractie Janssen zei het niet in de commissie maar wel na afloop tegen de verslaggevers dat er vrees is met betrekking tot de waardedalingen. Ook waren er raadsleden die opperden dat 'inmiddels algemeen bekend is dat het aanvankelijk de bedoeling was om bepaalde wijken te ontzien, en dat was een wijk waarvan de naam met een N begint, en een wijk waarvan de naam met een O begint'. 


Hier lees je meer informatie in ons dossier over de opvang van vluchtelingen in Schiedam.







We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.
   



Geen opmerkingen:

Een reactie posten