zaterdag 20 februari 2016

CION maatje te groot voor SVV: 2-0

SVV-trainer Ipcedencia niet blij met overtreding op Hellement (7)

door Jan Schrijver

VOETBAL - In de semiderby in de 4e klasse E op Vlaardingse bodem tussen CION en SVV is het tot een kwartier voor tijd spannend gebleven. Toen nam de thuisploeg definitief afstand en bepaalde Hulusi Mert de eindstand op 2-0. In de eerste helft had CION verzuimd de wedstrijd al vroeg in het slot te gooien, maar met name Danny Koetsier miste kans op kans. Het was uitgerekend verdediger Davey van Ree die ervoor zorgde dat de ban gebroken werd en de ruststand toch al in het voordeel van de thuisploeg uitviel.

Na de zege staat CION op de derde plek, SVV op de tiende. Op een zwaar veld en onder een constante douche had CION laten zien voetballend de betere ploeg te zijn. Toch maakten de Schiedammers het hun Vlaardingse gastheren nog onverwacht moeilijk. Met een pittige eerste 20 minuten van Schiedamse kant waarbij de ploeg niet onderdeed (met in de 14e minuut een goede mogelijkheid voor Shakir Amerikaan, zijn lage inzet vanaf rechts verdween aan de verkeerde kant van de linkerpaal) kreeg CION meer vat op het spel en regende het vanaf de 26ste minuut niet alleen hemelwater maar ook Vlaardingse kansen. Minuut 26. Een goede pass op Koetsier, die van buiten de 16 naast vuurt. Minuut 31. Koetsier alleen voor doelman Devin de Heij, maar vanaf zes meter gaat de bal hoog over. Minuut 35. Goede actie Hulusi Mert op de linkerflank, met een prima voorzet. Koetsier kopt vanaf dichtbij de bal naar de grond en de bal stuit over. In de 40ste minuut wordt verdediger Davey van Ree de diepte in gestuurd en alleen voor de doelman houdt hij het hoofd koel. Zijn schuiver laat de keeper kansloos; de voor de Vlaardingers - die goed meedoen in de tweede periode - bevrijdende 1-0.

In de tweede helft was het spel van CION opnieuw niet overtuigend en niet vrij van onzekerheid; het verschil op de ranglijst was niet voldoende zichtbaar. SVV realiseerde zich dat en werkte naar vermogen. Dat had in de 66ste minuut de beloning op moeten leveren. De kwikzilveren Stephen Hellement maakte een goede actie op de linkerflank en zette voor. Doelman Metin Hoogerwerf stond niet goed, maar Roland Olivieira wist niet snel genoeg te reageren en draaide zich in een ongunstige positie, onvoldoende oog hebbend voor een aanstormende medespeler. In de volgende minuten wist Danny Koetsier nogmaals enkele kansen niet in doelpunten om te zetten. Zoals gezegd zorgde Hulusi Mert een kwartier voor tijd voor de genadeklap.

SVV kreeg in het resterende kwartier nog twee redelijke kansen op de aansluitingstreffer (o.a. Girigoria), CION 3 minuten voor tijd de kans op de margevergroter uit een gemakkelijk door scheids Klomp gegeven strafschop. Nico Huijer legde aan vanaf 11 meter. Diens schot werd door doelman Devin de Heij uit diens rechterhoek getikt. De Schiedamse doelman had vanmiddag al verschillende malen de ballen uit de hoeken weten te ranselen.

CION staat met 10 punten uit 4 wedstrijden tweede in de 2e periode. Ariston gaat op kop met de volle winst uit 4 wedstrijden en een beter doelgemiddelde. De wis- en natuurkunde studenten uit Delft hebben geleerd tot 10 te tellen; vanmiddag werd in Delft ondanks de regen tegenstander GGK met 10-1 afgedroogd.

Wedstrijdbeeld uit eerste helft. Hein Esajas (4) appeleert, Danny Koetsier (11)  op weg naar een kans

Acht minuten voor tijd een onderonsje tussen SVV-trainer Oswin Ipcedencia en CION-trainer Najim Nasri

We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank.