De Schiedammer Online

zaterdag 6 februari 2016

Kethel Spaland (za) in laatste minuut onderuit; zaterdagteam zondag het veld in tegen Excelsior'20

Raymond Kraaijbeek

door Jan Schrijver

SCHIEDAM -  De zaterdagmiddag vóór het Bierfest begin november wist Kethel Spaland uit bij Papendrecht in de laatste minuten een zowat verloren wedstrijd in een overwinning om te buigen. Het kan helaas niet altijd feest zijn. Op de zaterdagmiddag vóór het carnavalsweekend zat het de Schiedammers niet mee, maar tegen. De inhaal uitwedstrijd tegen Strijen ging in de laatste minuut verloren: 1-0.

Een vrije trap ongeveer vanaf halverwege het veld genomen, viel achter de verdediging. In plaats van de bal resoluut weg te werken dan wel voor doelman Jeffrey Welbie (keeper Mike Zonnevijle was geblesseerd) te laten, werd de bal door de verdediging half geraakt. De bal plofte uiteindelijk voor de linkerspits die dank-je-wel zei tegen het buitenkansje en in de 90-ste minuut de 1-0 op het bord zette voor de Strijenaren. Dat heeft gevolgen voor de stand. Strijen gaat met de late overwinning over de vv Kethel Spaland heen, omdat Strijen op 21 punten uit 14 wedstrijden komt, terwijl de Schiedammers op 19 uit 14 blijven staan. CWO met eveneens 19 punten en Piershil met een puntje meer staan tussen de ploeg uit Kethel en Strijen in.

Kethel Spaland blijft in de tweede periode ook na dit verlies nog kansrijk op de derde positie staan, na CWO met het gelijke puntenaantal van 12 maar een beter doelsaldo en na de SC Feyenoord die echter reeds de eerste periode op zak heeft. Die tweede periode is allemaal goed en aardig, maar, vindt trainer Raymond Kraaijbeek, het is nu meer zaak om in de totaalstand naar beneden te kijken. Prioriteit is om de naar de tweede klasse gepromoveerde club (na het wegvallen van SVDPW nu de hoogst spelende Schiedamse club) dit jaar veilig te spelen. De na afloop teleurgestelde trainer: "Je hebt wel eens van die wedstrijden dat het allemaal net niet lukt. Vandaag was dat er zo een. Na de eerste helft hebben we daarom per se de nul willen houden, met de hoop op een goed moment van een van onze spelers met individuele mogelijkheden om zo dan misschien nog wel meer dan een punt, maar in ieder geval één punt mee naar huis te nemen. Er is eigenlijk ook de gehele wedstrijd weinig aan de hand geweest, op een paar aanvallen van Strijen na, waarbij Jeff ons met twee goede reflexen en een keer goed uit zijn doel komen op de nul hield. Maar al met al is het dus heel zuur om dan in de laatste minuut een onnodig doelpunt tegen te krijgen."

Het veld van de thuisploeg was twee weken geleden te slecht om op te spelen, heeft de afgelopen dagen ook nog regen te verwerken gekregen en was vandaag ook nog geen grasmat waarvan je als speler droomt. Een zwaar veld, dat in het voordeel was van een povere ploeg als Strijen, die de lange bal tot kunst wil verheffen, gegeven het feit dat de ploeg beschikt over een sterke spits die weg weet met de op hem gerichte lange ballen. Jammer dat een minuut voor rust een schot van Jasper Koning, op een hoekschop, van de lat het veld weer in kwam. Als Kethel Spaland met een nipte voorsprong aan de thee had kunnen gaan nippen, zou het waarschijnlijk een wedstrijd met een ander beeld geworden zijn.

Morgen staat de oefenwedstrijd tegen Excelsior'20 op het programma. Die wedstrijd stond reeds geprogrammeerd, voordat bekend werd dat Kethel Spaland vandaag een inhaalwedstrijd moest spelen. Geen probleem om morgen weer te spelen, zegt Raymond Kraaijbeek, "want we beschikken met negentien man over een selectie die breed genoeg is."

Update:
Zondag heeft Kethel Spaland (za) met 1-4 gewonnen in de oefenwedstrijd tegen Excelsior'20. In de ploeg uit Kethel scoorde Guido Mokveld tweemaal. Jasper Koning en Naigly Klepke maakten de andere doelpunten bij de bezoekende ploeg. Mitchell Schrauwers deed scorend iets terug voor de thuisploeg (1-3).

We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank.