zaterdag 6 februari 2016

Weer nederlaag voor HBSS: 4-1 bij Rhoon

Marvin Janssen

door Ton de Leede

VOETBAL -  HBSS zette zijn nederlaagreeks op bezoek bij Rhoon voort. De ploeg van trainer Marvin Janssen was misschien niet veel minder maar ging toch met een duidelijke 4-1 nederlaag terug naar het Harga-park.

Op sportpark De Omloop leek de ontmoeting een bekeken zaak te worden. Thuisploeg Rhoon, met 22 punten op de zesde plaats, had al bij voorbaat een mentale voorsprong op HBSS, dat stukken lager op de ranglijst staat met tien winstpunten minder.

Ondanks de twaalfde plaats op de tabel gaf HBSS volgens coach Marvin Janssen meer dan goed partij: ,,Ik durf zomaar te zeggen dat we meer in balbezit waren en dat we evenveel mogelijkheden hebben gehad als Rhoon. Het is misschien zo dat alles net de verkeerde kant opvalt. Bij twijfel fluit de scheidsrechter in ons nadeel en de bal op de paal vliegt er voor ons net uit de goal, maar bij ons achter gaat die er precies in.''

De eerste rondgang was een gelijk opgaande vertoning waarin de thuisploeg op voorsprong kwam. Een verre uitgooi van de Rhoon-keeper belandde via via uiteindelijk gelukkig op de knie van de spits die de bal tot zijn eigen verbazing in het vijandelijke doel zag verdwijnen. Voor HBSS verzuimden Danny Fellinger en Leon Roozen de ruststand een leuker aanzien te geven.

,,Zijn we minder dan Rhoon,'' vroeg Marvin Janssen aan zijn pupillen in de rust. ,,Tuurlijk niet, dus de tweede helft gaan we erop en erover. Benut de kansen die we krijgen.''

De vol goede moed gestarte Schiedammers slaagden er toch niet in om de ommekeer teweeg te brengen. Rhoon daarentegen bracht de tussenscore zonder erg veel problemen op 3-0. Nadat Vince Timmers de terechte eretreffer had gemaakt (3-1) had Rhoon het laatste woord: 4-1.

,,Ik zie niet in waarom ik mijn ploeg zou moeten veranderen voor de volgende wedstrijd tegen Botlek,'' aldus Marvin Janssen, ,,want ik heb HBSS vandaag goed zien voetballen en met inzet tot de laatste minuut. Die ballen moeten er toch een keertje invliegen en waarom niet volgende week...''

We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank.