De Schiedammer Online

donderdag 22 oktober 2015

Maatregelen HBSS: Mendes Teixeira 7 duels geschorst en toeschouwer/lid voor onbepaalde tijd

SCHIEDAM -  Vooruitlopend op de uitkomsten van het onderzoek van de KNVB naar de afgelopen zaterdag op Harga kort voor tijd gestaakte wedstrijd tussen HBSS en Rockanje, bij een stand van 2-2, heeft HBSS maatregelen aangekondigd. Cesar Mendes Teixeira, zaterdag de beste man van het veld die 4 minuten voor tijd wegens natrappen met rood het veld af moest, maar nogmaals natrapte, heeft van de club een schorsing van zeven wedstrijden gekregen. Een op de tribune zittend lid van de selectie, dat reeds disciplinair geschorst was, en dat over de afrastering is gegaan en heeft deelgenomen aan de schermutselingen is nog zwaarder namelijk voor onbepaalde tijd geschorst.

Het bestuur van HBSS heeft vanavond de volgende verklaring op de website geplaatst:

"Opvolging incident HBSS - Rockanje


Naar aanleiding van de ongeregeldheden afgelopen zaterdag in de wedstrijd HBSS 1 – Rockanje 1, is de tuchtcommissie van de KNVB een onderzoek gestart en heeft het Voetbalbestuur en het Algemeen Bestuur (vooruitlopend op de uitkomsten van het onderzoek) haar maatregelen genomen.

De maatregelen betreffen twee van onze leden, een veldspeler en een toeschouwer. Beiden zijn sinds het seizoen 2015/2016 lid van HBSS.

De veldspeler is een schorsing van 7 wedstrijden opgelegd. Hij geeft aan erg veel spijt te hebben van zijn actie en de gevolgen die dit heeft voor de tegenstander, voor Rockanje, voor zijn eigen team en voor HBSS in het algemeen. Hij is zich bewust dat dergelijk gedrag ontoelaatbaar is in het voetbal en in het bijzonder bij HBSS.

De betreffende toeschouwer is een lid van de selectie, die reeds disciplinair gestraft was. Gezien de ernst en aard van zijn actie en omdat dit het zoveelste incident was, is hij voor onbepaalde tijd geschorst.

Naast deze maatregelen is contact opgenomen met het bestuur van Rockanje. We hebben elkaar wederzijds excuses aangeboden voor deze gebeurtenis. Ook zij betreuren het incident, maar geven aan dat zij zeer welkom zijn ontvangen en dat zij zich ook na het incident geen moment bedreigd hebben gevoeld.

Algemeen en Voetbalbestuur"

HBSS wil desgevraagd niet nader duiden wie het 'lid van de selectie annex toeschouwer' is. Wel laat trainer Marvin Janssen weten dat zowel Mendes Teixeira als de 'toeschouwer' dit seizoen voor het eerst lid zijn. "Wij wisten dus niet wat voor jongens het zouden zijn", aldus Janssen. Over de met rood verwijderde linksbuiten zegt hij: "Zoals hij zich na het incident heeft opgesteld en hoeveel spijt hij ons heeft betuigt, dat spreekt in zijn voordeel. Wij zullen hem daarom namens de club professionele hulp en begeleiding aan gaan bieden. We zullen dan gaan bezien hoe dat hem helpt, hoe het hem ten voordele verandert, misschien kunnen we het dan weer gaan proberen met hem, misschien niet".

De KNVB was afgelopen maandag overigens erg snel met een schikkingsvoorstel: 3 punten in mindering. Dat werd even snel weer ingetrokken, nog voordat er verweer gevoerd werd. Het zo overhaast uitvaardigen en intrekken van een voorstel verdient geenszins de bestuurlijke schoonheidsprijs. Scheidsrechter Gieles liet met zijn verslaglegging na het incident ook al steken vallen. Twee spelers van HBSS en één van Rockanje kregen na de wedstrijd rood wegens slaande bewegingen, maar dit waren aldus beide clubs juist vredestichters. Als we die verwijderingen meetellen, had zowel HBSS als Rockanje nog acht spelers over, reglementair voldoende dus om de wedstrijd uit te spelen. Volgens de scheidsrechter waren er reglementair te weinig spelers over om de wedstrijd uit te spelen. Ook had er al een KNVB-functionaris (KNVB-persvoorlichter Koen Adriaanse in het AD van vandaag) uit zijn mond laten ontsnappen dat verwijdering uit de competitie een mogelijke maatregel zou kunnen zijn. Dat zou wel een heel draconische maatregel zijn, voor een club waar eigenlijk nooit iets loos is, een club die qua positieve en correcte opstelling sinds jaar en dag een begrip is in Schiedam. Zoals Marvin Janssen ook benadrukt: "Bij ons is er nog nooit iets gebeurd".

De eerdere verslagen over afgelopen zaterdagmiddag:

HBSS speelt wedstrijd zonder eind.
Incident


Vanavond werd er ook nog gevoetbald door HBSS. Er werd op Harga geoefend tegen DVO'32. De Vlaardingers wonnen het oefenduel met 1-3, na een 1-1 gelijke stand na 45 minuten. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten